Google Adwords eller Søgemaskineoptimering?

Skal jeg vælge SEO eller Adwords til markedsføring af min hjemmeside?Et dilemma mange firmaer på et tidspunkt kommer til at stå i, er om de skal vælge at smide penge efter Google Adwords og på den måde være sikker på at få trafik ind ,eller om de i stedet skal satse på den langsigtede løsning nemlig søgemaskineoptimering. For nogle vil det måske give mest mening med lokale visninger f.eks. i form af Google My Business. Det betyder at søger man på tømrer Aalborg, så viser google en oversigt over de mest populære tømrer i Aalborg. I denne artikel vælger vi dog udelukkende at se på Google Adwords og søgemaskineoptimering.
Men hvilke fordele har Adwords over SEO, og hvad kan der der bedst betale sig at bruge pengene på? Det vil prøve at kigge lidt grundigere på i denne artikel.

Læs også: Hvorfor vælge SEO optimering

Fordele ved søgemaskineoptimering (SEO)

For mange er søgemaskineoptimering et og alt. En stor del af danske forretninger baseret på at de får en stor mængde organisk trafik ind (organisk = ikke betalt trafik fra søgemaskinerne). De har ofte brugt mange år og en masse ressourcer på at få en optimeret hjemmesiden, som ligger godt placeret for deres søgeord.
Når folk laver en søgning på eksempelvis Google, så vil langt de fleste af dem som søger, klikke sig ind på det første organiske resultat. Rigtig mange vælger faktisk slet ikke at klikke på de betalte reklamer, med mindre der slet ikke er nogle brugbare resultater i deres søgning. Dermed går mange firmaet glip af en kæmpe mængde trafik til deres hjemmeside, så frem de udelukkende fokusere på betalt trafik f.eks. via Google Adwords.

En anden fordel ved organisk SEO trafik, er at kvaliteten også er bedre. Mange ved at når de klikker på en reklame, så er de blog inde og undersøge hvad det nu er for noget ens hjemmeside tilbyder, hvor imod når de klikker på et organisk resultat, så er det jo fordi Google mener siden er den mest relevante for dem. Derfor er ens parader lidt længere ned, når man klikker ind på en sigende link i de organiske resultater, frem for på en betalt annonce.
Dette kan også ofte ses på konverterings ratioen, hvis man eksempelvis har en webshop og sammenligner trafikken fra organiske søgninger med betalt trafik.

Ulemper ved søgemaskineoptimering

Selvom der er mange fordele ved søgemaskineoptimering , så er der også ulemper. Ligger man ikke i top 10, så kan det ofte tage flere måneder inden man opnår en god nok placering, til at de begynder at komme trafik ind på de søgeord man arbejder med. Det kan også tænkes at selvom man smider en masse tid og penge efter SEO optimering, får man aldrig den ønskede effekt. Dette skyldes at der udover de ting man umiddelbart kan se, også er en hel del skjulte faktorer som kan spille ind. Et eksempel på dette kunne være en mase dårlige spam links, som ikke umiddelbart dykker frem på de forskellige link søgeværktøjer.
En anden stor ulempe er at Google konstant laver rettelser i sin algoritme, så selvom man måske har lagt #1 på et bestemt søgeord i en periode, så passer ens hjemmeside ikke længere helt med den nye algoritme, og man risikere at miste placeringer.

Fordele ved Google Adwords

Den helt store fordel ved Google Adwords, er at du fra det øjeblik du har sat din annonce kampagne op og den godkendes, så vises du på søgninger og kan begynde at få trafik ind på hjemmesiden. Derefter er det så op til dig at omsætte de besøgende til kunder, eller give dem de informationer de leder efter.
Du har mulighed for at pause din reklame, hvis du i en periode ikke ønsker mere trafik eller har budget til det. Du kan tilpasse og modificere de søgeord du arbejder med, og se en effekt af dette inden for få minutter.
Dette gør at du meget hurtigt kan få sat en Adwords kampagne op og begynde at reklamere for dine varer eller ydelser.
En anden fordel er at du ikke er begrænset til trafik fra søgninger, men også via Google Shopping, Youtube eller display netværket.

Valg af søgemaskineoptimering i Aalborg og omegn.

Ulemper ved Google Adwords

Grunden til at mange vælger ikke at satse på Adwords, er at du jo betalter hver gang nogen klikker på din annonce. Er der høj konkurrence, så kan klik prisen ofte være alt for høj til at det kan betale sig. For nogle brancher kan klik prisen for et klik nemt ligge på 80-90 kroner. Dette kan også give god mening, hvis der så også er rigtig stor avance på det man sælger. Andre gange kan det slet ikke betale sig.
En anden ulempe, er at langt de fleste vælger at klikke på de organiske resultater frem for de betalte annoncer. Så selv med den bedste Adwords kampagne, vil du aldrig kunne få helt så meget trafik, som med en naturlig top placering. De fleste ved at betalte annoncer, ikke altid er af samme kvalitet som de organiske visninger.

Hvad skal man så vælge? At smide penge efter en langsigtet løsning som søgemaskineoptimering eller den hurtige Adwords løsning? Med mindre klik prisen er urealistisk høj, vil jeg gå så vidt at sige begge. Selvom man ligger #1 på en naturlig søgning, så vil der stadig være folk som kun klikker på den betalte reklamer, da den nu engang ligger over. Og ved udelukkende at fokusere på betalte reklamer, går man ofte glip af en masse god trafik. Så den ideele løsning vil som regel være at man er synlig begge steder.