SEO og Webdesign

Det er desværre stadig mange webdesignere som ikke tager højde for SEO når de designer en hjemmeside. Men hvorfor overhoved overveje SEO når man laver et webdesign?
Fordi at det største problem for de fleste virksomheder der går online er at gå folk nok ind på deres nye hjemmeside, dette er ofte ikke så stort et problem for de store veletablerede virksomheder men for en mindre nystartet virksomhed betyder det alt. Selvom man har den pæneste og mest brugervenlige hjemmeside er hjælper det intet hvis der ikke kommer folk ind på den. Nu er dage er den største kilde til flere besøgende Google. Mange indtaster blot et par søgeord i google når de leder efter et produkt eller oplysninger og vælger derefter en af de resultater der kommer frem på første side. Ligger din side ikke der imellem er det et potentiel salg du er gået glip af.
Derfor er det ofte temmelig vigtigt at man allerede når man laver et webdesign tager højde for SEO og søgemaskine optimering, dermed er det ikke sagt at du som webdesigner selv skal stå for de ting men man kan gøre flere tiltag for at gøre arbejdet lettere når hjemmesiden engang skal optimeres. Bl.a ved f.eks ikke at overdrive brugen af flash, frames, dynamisk HTML, Ajax eller lignende ting. Det betyder ikke at man skal holde sig helt fra de ting, men at hoveddelen af siden ikke skal være baseret på overstående.
Lav dit webdesign så det er nemt at læse for en SE spider, det vil sige de automatiske robotter Google og de ander søgemaskiner sender ud for at undersøge og indeksere en hjemmeside. Lav et nemt og overskueligt hiraki og gør det nemt at finde de forskellige undersider ved at lave en naturlig interlink af interne undersider og et ordenligt sitemap.
Netop af de grunde går webdesign og seo fint hånd i hånd da det er betydeligt nemmere at opnå en god placering med en hjemmeside via SEO hvis den er designet ordenligt fra starten.
Derfor er det ikke umuligt at opnå en god placering af sin hjemmeside selvom den er lavet i flash eller masser af frames, der skal bare en meget større mængde SEO arbejde til for at opnå samme resultat, derfor er det ofte en billigere løsning af få lavet et nyt webdesign fremfor at skulle bruge dobbelt så mange penge på søgemaskineoptimering som havde man et ordenligt design fra starten.
Man kan så selv vælge at sætte sig ind i SEO og optimere sin hjemmeside derefter, men ofte opnår man langt fra samme resultat som hvis man benytter sig at et professionelt firma.

Hvad er søgemaskineoptimering

Søgemaskineoptimering er meget mere end at indsætte et par søgeord, rettet de forskellige tags til den slags som normalt betragtes som intern optimering.
Det handler også om hvilke hjemmesider som linker til din side. Handler din hjemmeside om mobil telefoner tæller en link fra Nokias hjemmeside jo langt mere end en link fra tante Sannes side om strikketøj.
Antallet er sider som linker til din er også vigtig, groft sagt er en link til din side et tegn på at nogle finder den relevant og tæller som en stemme for den specifikke side. Det vil sige at hvis der ikke er nogle links til en side er det et ofte et tegn på at ikke særlig mange finder den relevant og derfor er det nok ikke den side som skal vises blandt de første resultater på søgemaskinerne. Derfor er det meget vigtig også at huske offpage delen når der lægges en SEO strategi for din hjemmeside.