Tømrer og Snedker

En tømrer udførere de fleste former for træ arbejde så som at bygge en carport, lægge et nyt tag eller gulv, lave din terrasse eller bygge et træhus fra bunden. En tømrer kendetegnes ofte ved redskaber som en sav og en hammer.
En snedker arbejder mere med de finere former for træværk, så som installation af køkkener, vinduer og døre, lister og kanter, hans redskab er kendetegnet ved en høvl.
Et eksempel på at kvalitets tømrer firma på Fyn Mesinge Tøm’ren som vi har haft den store fornøjelse af at benytte og var rigtig imponeret over deres høje kvalitet og arbejdsindsats. Du kan finde dem på den her webadresse Tømrer Mesinge og er et firma vi klart kan anbefale til alle der står og mangler en ordenlig tømrer.

Det spændende ved dette ældgamle håndværk er at det stadig er et af de største håndværk herhjemme, man skulle ellers tro at i disse dage hvor alt var lavet af stål, beton og plastik var der ikke meget plads til en tømrer eller snedker længere men dette er ikke tilfældet. Gulve, tage, døre osv. består jo i stor stil stadig af træ og er ting der hyppigt skal udskiftet i et hus eller lejlighed og det vil det højst sandsynlig blive ved med i mange år fremover.

Dog er der sket en markant nedgang af snedkere, nu om dage er det ofte tømrer der laver de almindelige former for snedker arbejde så som køkkener, vinduer og døre samt mange af de mere specialiserede former for snedkere, så som møbelsnedkere også er faldende og vi skal nok næppe regne med at se en større fremgang inden for dette fag i de nærmeste år. Derimod vil der også fremover være træ gulve, tage, køkkener, vinduer og døre af træ der skal installeres eller udskiftes så tømrer faget vil næppe dø ud lige med det samme. Faktisk er det et af de fag med størst fremgang her de seneste år, og derfor næsten altid et godt valg, hvis man ikke lige ved hvad man vil uddanne sig til, og kan lide at bruge sine hænder.