Vigtigheden af webdesign

webdesign vigtigheden af detteFor mange gælder det udelukkede om at komme online og gøre det muligt for sine kunde at finde ens tilstedeværelse på Internettet. Man får sin fætter eller nevø til lige at banke en hjemmeside om vupti så er man klar til at tage i mod de mange online kunder som selvfølgelig strømmer ind nu da man endelig har fået sin nye hjemmeside. Problemet er bare at det er utrolig stor forskel på hjemmesider og hvor god en effekt de har. Hvad nytter det f.eks. at få 1000 besøgende ind på ens hjemmeside hvis 9999 af dem forlader den igen uden at købe noget eller finde den oplysning de kom ind efter, enten fordi siden ikke var troværdig nok eller simpelthen for svær at navigere rundt i sammenlignet med konkurrenterne.

Optimering af webdesign
Flere og flere undersøgelser viser vigtigheden af webdesign, vi har f.eks. set rigtig mange eksempler på webshops hvor de har øget salget med 30-40 blot ved konverteringsoptimering af deres webdesign. Ved at gøre en hjemmeside mere troværdig er det betydelig flere som tør tage sit betalingskort op af tegnebogen og lægge en ordre i din hjemmeside. Man kan også gøre det nemmere for de ikke så tekniske brugere at finde de knapper de skal klikke på og bedre guide dem igennem hele forløbet eller via andre teknikker “lokke” dem til at putte flere varer i indkøbskurven end de lige havde tænkt sig da de kom ind på hjemmesiden. Derudover kan man optimere på andre dele af designet således af det fungere bedre SEO mæssig og man har større chance for at få flere ind gennem søgemaskinerne.

Bruger du udelukkende din hjemmeside til at give korte oplysninger til dine kunder som kontakt information og åbningstider er det nok ikke så vigtigt, det samme er gældende hvis man sælger for 10-15.000 om året, så er det ikke her man skal smide 10-30.000 ekstra ud på at forbedre sit webdesign. Har du derimod en forretning som sælger for 300.000 og du kan øge omsætningen med 20% ved at optimere på hjemmesiden er det jo virkeligt dumt ikke at få gjort det. Husk på at det handler ikke om at have den flottest side med flest smarte funktioner, men om at den ser troværdig ud og kunderne har nemt ved at finde de oplysninger eller produkter de kom ind efter.