Webdesign i Aalborg og omegn

Design af hjemmeside i AalborgStår du og mangler en ny hjemmeside og ved ikke lige hvem der skal designe den for dig? Så er chancen for at du klikker dig ind på din lokale søgemaskine og skriver webdesign aalborg, webdesigner Nørresundby eller design af hjemmesider Nordjylland faktisk temmelig stor. Det viser sig nemlig at flere og flere helst vil bruge et lokal webbureau når hjemmesiden skal laves om eller de skal have deres første hjemmeside. Men hvordan kan det være at det er de mere ukendte lokale virksomhed folk benytter frem for de større webbureauer? Vi har spurgt et par stykker som lige har fået lavet en ny hjemmeside, om hvorfor de valgte et af de lokale firmaer som Wexo, Tiger eller Alphaweb frem for et større mere kendt firma som f.eks. Danaweb. Svaret var ikke overraskende at man havde mere tillid til det stykke arbejde man fik leveret fra et mindre firma, samt at mange gerne vil være med til at støtte lokal samfundet. Men er det nu også altid en god ide at gå til de mindre firmaer frem for de større, det ser vi nærmere på i denne artikel.

Hvorfor vælge et lokalt webdesign firma

Ofte er en design af en hjemmeside en større opgave, som kræver flere møder mellem designeren og kunden. Har man udelukkende snakket med en sælger, er chancen for at det produkt man så senere modtager, ikke helt lover op til de forventninger man har. Bor man f.eks. i Aalborg og hyre et lokalt firma, så kan man ofte blot ringe til firmaet, aftale et møde til næste dag, køre derned og tage en personlig snak med designerne. På den måde kan man nemmere følge med i processen, og chancen for at man får den perfekte hjemmeside er også større. Ønsker man senere nye tiltag til hjemmesiden, eller rettelser, kan dette nogle gange også være lidt nemmere, hvis man ikke skal køre en masse kilometer for at mødes. Et eksempel på en lokal webdesigner kunne være dette her eksempel fra Zeva.

Hvorfor vælge et større firm

Fordelene ved at vælge et større webbureau, er de ofte har flere ressourcer at trække på. Det kan være alt lige fra dygtige designere inden for specifikke områder, til eksperter inden for online marketing som Adwords og SEO, hvilket gør at man kan holde både webdesign og markedsføringen samlet et sted. Dette kan være en rigtig god fordel, da man så allerede i design fasen, kan begynde at tage højde for markedsføringen.
En anden fordel er, at chancen for at de mindre firmaer er lukket ned et år eller 2 senere, når man så kommer og skal have lavet nogle opdateringer på sin hjemmesiden, er noget større end hos de helt store firmaer, som allerede har været i gang i masser af år. Over de senere år, har vi ofte oplevet eksempler på at mindre firmaer er lukket inden for de første par år.

Hvad skal man være opmærksom på ved valg af webdesigner?

Når man står og skal vælge en webdesigner, er det vigtigt at man vælger rigtigt fra starter. Der har været rigtig mange eksempler på folk der har bestilt en hjemmeside, og så fået leveret noget helt andet end hvad de havde forventet. En anden ting man skal være opmærksom på, er at vælge en webdesigner som har styr på at ens hjemmeside, henvender sig til den rigtige målgruppe, samt at den er optimeret til at gøre de så nemt som muligt for kunden, at finde de produkter eller oplysninger han/hun leder efter. Er det tale om en webshop, så risikere man nemt at miste 30-60% af sit salg, hvis der ikke er taget højde for de ting, allerede i designet.